Free delivery from Fr. 300 of purchase or 18 bottles, otherwise Fr. 15

Cavesa le CAVE, le club des amateurs de vins exquis
vin_rare

Chapelle-Chambertin Grand Cru V.V., Perrot-Minot - 2020

This Grand Cru is located on a slightly sloping area. It is one of the sunniest and earliest growing areas in all of Gevrey, and very often reaches maturity a few days before Chambertin. Its soil is made up of white limestone scree which, thanks to its permeability, ensures optimal drainage. This marl-limestone substratum allows rock heads to emerge in certain places at the top of the finage. The vines here are very old, which gives them extra finesse and a memorable Morello cherry fragrance, which tends towards cherry. An incredibly charming wine. Tim Atkin : 97/100 ; Guide Vert RVF : 96/100 ; Neal Martin : 95-97/100 ; Jasper Morris : 94-97/100
Technical sheet >
815,00 CHF
stock

In stock in our warehouses

> Click & collect
packaging

Anti-crash packaging

> Shipping & collection options
payment

100% secure payment

> Payment options
contact

Le CAVE's warranty

> Our commitments
contact

Any questions about this product?

> Contact us
print

You want to print this article card?

> Download / Print
grap_mouse
technical_sheets

Sheet

Technique

Suggestions for accompaniment

Sweetbread pie with morels - Small hot meat pie - Roast chicken.

Domain

En quelques années seulement, Christophe Perrot-Minot a su évoluer comme personne afin de faire la synthèse entre les avancées viticoles et œnologiques contemporaines et les valeurs fondamentales de la tradition bourguignonne, faisant ainsi son entrée dans l'Olympe des grands pinots de Côte de Nuits. Les vins font désormais l'unanimité, même chez les plus exigeants journalistes.

Il faut dire que depuis plusieurs années, l'homme privilégie l'utilisation de produits agréés en agriculture biologique. Il s'emploie également à recréer une vie microbienne de ses sols et à en améliorer la structure en pratiquant les labours systématiques et le buttage hivernal des pieds. La taille en guyot est relativement courte, pour limiter la sortie de raisins et permettre une bonne maturation des baies. La pratique de l'effeuillage et des vendanges en vert peuvent être utiles selon les millésimes pour garantir une maturité optimum du fruit. La vendange est exclusivement manuelle et triée une première fois à la vigne, puis transportée dans de petites caisses en vue d'un deuxième passage sur une table de tri. Toutes les grappes sont coupées en deux afin de vérifier leur état sanitaire et d'éliminer toutes celles qui ne sont pas parfaitement mûres. En fonction des millésimes, une proportion de vendange entière est mise en cuve. Elle est acheminée dans de...

Read more...
domain_wines

The wines of

Domain

domain

My Recently

viewed products

You have not viewed any products yet

complete_order

Complete your

Order