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bio

Cannonau di Sardegna, Sartiu, Sedilesu - 2021

Sartiu, pure Cannonau, has been created to offer an agile and immediate red. Produced from young vines without any ageing in wood, it expresses the typical territorial characteristics in its youth. It has fragrant, slightly spicy fruit and a floral touch. Thanks to its freshness, structure and lively but well-integrated tannins, this is a Cannonau that can be paired with everyday dishes.
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Viticulture

Goblet cultivation. Average yields: 60 q/ha. Certified organic cultivation.

Oenology

Harvest period: September. Spontaneous fermentation in stainless steel vats. Gentle pressing. Light filtration.

Suggestions for accompaniment

Spaghetti with bottarga - Potato gnocchi - Porceddu (suckling pig roasted over a wood fire and flavoured with myrtle leaves).

Domain

C’est l’un des domaines sardes les plus attachants qui soit ! Imaginez une propriété créée par les grands-parents, Giuseppe et Grassia, reprise par les nombreux enfants, et au sein de laquelle même les petits enfants mettent la main à la pâte afin de mettre dans chaque bouteille un peu de l’âme de la Barbagia (région montagneuse du centre de l’île).

Le Domaine compte environ 12 hectares de cannonau en rouge et granazza en blanc. La culture se fait à environ 600 mètres d’altitude, en gobelet, sur des sols d’origine granitique, saupoudrés de sables, avec présence d’argile. Les vignes sont labourées deux fois par an à la charrue grâce à des bœufs sardes et piochées à la houe pour les zones les plus abruptes. Il n’y a pas d’irrigation et la culture se veut biologique et certifiée. Les vendanges ont généralement lieu en octobre. Les fermentations sont spontanées, via levures indigènes.

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