In stock in our warehouses
Anti-crash packaging
100% secure payment
Le CAVE's warranty
Any questions about this product?
You want to print this article card?
Sheet
Technique
Viticulture
High altitude vineyards: 1400 m. At this height, phylloxera is no longer active, so the vines are free-standing, the cuttings coming from old vines. The low vigour, the rocky and sandy soils, rich in limestone, help to maintain humidity during the very hot and dry summers.
Oenology
2014 is the first vintage produced. Fermentation takes place in large concrete vats without epoxy using only natural yeasts. Aged in concrete vats for 11 months and then 6 months in bottle.
Suggestions for accompaniment
Starters - Terrine of the sea - Grilled prawns with satay - Steamed poultry, ginger and watercress juice.
Liquid geography
Rappelons que l’on se trouve ici dans le berceau de la viticulture mondiale, non loin de la grotte Areni, où ont été découverts les plus anciens vestiges de la viniculture (vieux de plus de 6100 ans). Il s’agit plus précisément du vignoble de Rind, avec une surface en culture de 15 ha. Les sols sableux sont riches en calcaire. La culture se fait en Guyot et si les vignes sont jeunes, rappelons que la sélection a été réalisée sur des plants de 80 ans ! Altitude et climat obligent, elles sont non greffées et donc cultivées franches de pied, à des densités de 5’000 pieds par hectare, avec un rendement faible de 20 hl/ ha. La fermentation a lieu dans de grandes cuves en béton brut. Elle précède un élevage en amphores de différentes tailles, avec un passage court en fin de cycle en foudres de 31 hl, pour adoucir les tanins.
The wines of
Domain
My Recently
viewed products
You have not viewed any products yet
Complete your
Order