Free delivery from Fr. 300 of purchase or 18 bottles, otherwise Fr. 15

Cavesa le CAVE, le club des amateurs de vins exquis

Armenia, Voski, Zorah Wines (magnum) - 2020

  • Provenance: Armenia
  • Appellation: Armenia
  • Domain: Zorah Wines
  • Grape variety(ies): Voskèak et Garandmak. Ces deux cépages sont présents en Arménie depuis des millénaires. Voskèak, littéralement "graine d'or", est considéré comme le roi des raisins arméniens, avec sa couleur dorée délicate, ses petites baies et ses grappes en forme de croix. Garandmak est l'un des plus populaires, il est robuste, jaune verdâtre, avec de grosses baies à la peau plus épaisse et des grappes compactes.
  • On-call time: 15 years
  • Alcohol degree: 12.5%
Made from ancient indigenous grape varieties, this wine is vibrant and juicy, opening up in numerous olfactory sequences and displaying a miraculous freshness that comes from the high altitudes. The floral and spicy notes announce the colour of a full-bodied, stylish and refined juice, which plunges us into the history of wine. A priority discovery!
Technical sheet >
62,00 CHF
stock

In stock in our warehouses

> Click & collect
packaging

Anti-crash packaging

> Shipping & collection options
payment

100% secure payment

> Payment options
contact

Le CAVE's warranty

> Our commitments
contact

Any questions about this product?

> Contact us
print

You want to print this article card?

> Download / Print
grap_mouse
technical_sheets

Sheet

Technique

Viticulture

High altitude vineyards: 1400 m. At this height, phylloxera is no longer active, so the vines are free-standing, the cuttings coming from old vines. The low vigour, the rocky and sandy soils, rich in limestone, help to maintain humidity during the very hot and dry summers.

Oenology

2014 is the first vintage produced. Fermentation takes place in large concrete vats without epoxy using only natural yeasts. Aged in concrete vats for 11 months and then 6 months in bottle.

Suggestions for accompaniment

Starters - Terrine of the sea - Grilled prawns with satay - Steamed poultry, ginger and watercress juice.

Liquid geography

Domain

Rappelons que l’on se trouve ici dans le berceau de la viticulture mondiale, non loin de la grotte Areni, où ont été découverts les plus anciens vestiges de la viniculture (vieux de plus de 6100 ans). Il s’agit plus précisément du vignoble de Rind, avec une surface en culture de 15 ha. Les sols sableux sont riches en calcaire. La culture se fait en Guyot et si les vignes sont jeunes, rappelons que la sélection a été réalisée sur des plants de 80 ans ! Altitude et climat obligent, elles sont non greffées et donc cultivées franches de pied, à des densités de 5’000 pieds par hectare, avec un rendement faible de 20 hl/ ha. La fermentation a lieu dans de grandes cuves en béton brut. Elle précède un élevage en amphores de différentes tailles, avec un passage court en fin de cycle en foudres de 31 hl, pour adoucir les tanins.

domain_wines

The wines of

Domain

loader
domain

My Recently

viewed products

You have not viewed any products yet

complete_order

Complete your

Order