Free delivery from Fr. 300 of purchase or 18 bottles, otherwise Fr. 15

Cavesa le CAVE, le club des amateurs de vins exquis
bio

Languedoc rosé, Qu'es Aquo, Mas Cal Demoura - 2022

The name "Qu'es Aquo" is a nod to the astonishment of the first people to whom this wine was presented in its first vintage, so deep was its colour and so complex its aromatic palette! Notes of wild strawberries and flowers, lots of fat and freshness. Amplitude and beautiful persistence. A vinous rosé with a "terroir" touch, for those who don't like rosé!
Technical sheet >
19,50 CHF
stock

In stock in our warehouses

> Click & collect
packaging

Anti-crash packaging

> Shipping & collection options
payment

100% secure payment

> Payment options
contact

Le CAVE's warranty

> Our commitments
contact

Any questions about this product?

> Contact us
print

You want to print this article card?

> Download / Print
grap_mouse
technical_sheets

Sheet

Technique

Viticulture

The terroir of the estate is essentially composed of chalky gravel and clay-limestone. The Mediterranean climate is balanced by the fresh air of Larzac. The entire estate is certified organic. Low yields (20 to 30 hl/ha). Old vines (35 years +/). Ploughing, organic amendments, manual green work, controlled natural grassing when possible.

Oenology

Manual harvesting. Severe sorting of the grapes in the vineyard and then on a sorting table in the cellar. Vinification with indigenous yeasts to accompany the revelation of the terroir.

Suggestions for accompaniment

Aperitif, tuna tartar with ginger, raw fish, Mediterranean summer cuisine.

Domain

Après une première vie professionnelle dans le monde de la finance à Paris, Vincent Goumard décide de se reconvertir, donc de bifurquer. N'écoutant que sa passion et ne s'arrêtant pas aux réticences familiales, il fonce et va apprendre au contact de son modèle et mentor, le mythique Olivier Jullien. Aidé de sa femme Isabelle qu'il a rencontrée dans sa première vie à Paris, il enrichit au fil du temps le parcellaire du domaine avec des vignes issues du Mas Jullien, sur le terroir très qualitatif des Combariolles. Le domaine compte aujourd'hui 14 hectares de vignes, cultivées comme un jardin.

Le terroir du domaine est composé essentiellement de cailloutis calcaires et d’argilo-calcaires. Le climat méditerranéen est ici équilibré par l'air frais du Larzac, avec de fortes amplitudes thermiques entre le jour et la nuit. L'ensemble du domaine est certifié bio, la biodynamie est même désormais mise en place. Les Goumard pratiquent des labours, des amendements organiques, des travaux manuels en vert et un enherbement naturel maîtrisé. Les rendements sont faibles (20 à 30 hl/ha) et les vignes vieilles (en moyenne 35 ans). Les vendanges sont manuelles, ce qui permet un premier tri sévère des raisins à la vigne, suivi par un deuxième sur table en cave. Les vinifications se font via levures indigènes et les élevages des rouges durent 18 mois, en...

Read more...
domain_wines

The wines of

Domain

domain

My Recently

viewed products

You have not viewed any products yet

complete_order

Complete your

Order