In stock in our warehouses
Anti-crash packaging
100% secure payment
Le CAVE's warranty
Any questions about this product?
You want to print this article card?
Sheet
Technique
Viticulture
Production of 40,000 bottles on the Roddino plot in Serralunga d'Alba in guyot pruning. Vines aged between 20 and 40 years.
Oenology
The harvest begins in mid-October. Vinification takes place in concrete vats for a fermentation of about 15 days with daily pumping over and racking. The wine is matured in French oak tuns with a capacity of 50 hectolitres.
Suggestions for accompaniment
Brezzaola on a bed of rocket - Vinaigrette of veal loin cooked with string.
Liquid geography
Depuis plus d'un siècle, la famille Rosso est propriétaire de grands crus dans la région du Barolo. Au début des années 80, Giovanni Rosso restructure une grande partie du vignoble avec des plantations novatrices pour l'époque, en vue de produire des raisins de haute qualité. En 2001, à 27 ans, son fils Davide, reprend la responsabilité de la cave avec un seul objectif : « Le vin doit être le parfait reflet de son terroir ». La terre est celle de Serralunga d'Alba, l'une des meilleures au monde.
La superficie totale de l'exploitation est aujourd'hui de 10 hectares, répartis sur plusieurs Grands Crus.
The wines of
Domain
My Recently
viewed products
You have not viewed any products yet
Complete your
Order