In stock in our warehouses
Anti-crash packaging
100% secure payment
Le CAVE's warranty
Any questions about this product?
You want to print this article card?
Sheet
Technique
Viticulture
Geographical location: Cerretta Bric / Serralunga. Year of plantation of the vines: 1984 - 2000. Guyot pruning. Exposure: east/south-east. Production: 7500 bottles. First year of production: 1994.
Oenology
Harvested in mid-October. Fermentation lasts about 28 days with daily pumping over halfway through (vinification in cement vats). Aged in French oak barrels of 25 and 50 hl (from 18 to 36 months depending on the vintage).
Suggestions for accompaniment
Brezzaola on a bed of rocket - Vinaigrette of veal loin cooked with string.
Liquid geography
Depuis plus d'un siècle, la famille Rosso est propriétaire de grands crus dans la région du Barolo. Au début des années 80, Giovanni Rosso restructure une grande partie du vignoble avec des plantations novatrices pour l'époque, en vue de produire des raisins de haute qualité. En 2001, à 27 ans, son fils Davide, reprend la responsabilité de la cave avec un seul objectif : « Le vin doit être le parfait reflet de son terroir ». La terre est celle de Serralunga d'Alba, l'une des meilleures au monde.
La superficie totale de l'exploitation est aujourd'hui de 10 hectares, répartis sur plusieurs Grands Crus.
The wines of
Domain
My Recently
viewed products
You have not viewed any products yet
Complete your
Order